Network Menu

SWEAs varumärke

Artikel från SWEA-Nytt 6/2018

SWEA får en ny grafisk profil

Logotypens förutsättningar och roll har förändrats de senaste åren. Det mest uppenbara är hur mycket viktigare den digitala miljön har blivit. Mycket av SWEAs kommunikation har byggt på att vi kommunicerar med varandra, men tiden kräver nya grepp. Den digitala miljön gör att vi blir mer synliga utåt och i helt nya sammanhang; Facebook, Instagram, YouTube och vår egen webbplats naturligtvis. Det ställer nya krav på oss som organisation.

Nästa år fyller SWEA 40 år! Ett bra tillfälle att göra om vår grafiska profil, ta sats, vara nytänkande och modiga. Det gör vi för att vi behöver förtydliga, förenkla och förstärka vårt varumärke utanför SWEA.

Vår gamla SWEA-logga och sigillet med de tre kronorna ska vi använda precis som tidigare. Dessa är våra officiella logotyper och kommer inte att ändras. Däremot adderar vi ett ytterligare grafiskt element. En tidlös och stilren kvinna. Vi kommer också att justera färgerna till en modernare gul och petroleumblå.

Materialet har vi testat på både unga och gamla, nya och mer erfarna Sweor, såväl som på vår grundare Agneta Nilsson. Vi är väldigt glada för all positiv feedback vi fått hittills.

Den nya profilen kommer att lanseras under 2019 med start direkt efter nyår. Alla nybeställningar av visitkort, brevpapper och broschyrer kommer göras i det nya, samtidigt som vi successivt fasar ut det gamla.

Det kommer att finnas en ny varumärkesmanual som lanseras i samband med starten. Den byggs på under året, allt eftersom fler och fler original blir klara. Helt klar kommer den att vara till VM i Dubai under november.

Vår nuvarande PR sida stängs ner den 31 december 2018 och i och med det öppnas en ny webbsida med den nya profilen som heter varumarke.sweaarkiv.org (från den 1 januari).

Detta innebär att 2018 använder vi det gamla för att byta till det nya 2019.

Vi kommer att ha mycket av materialet på plats till årsskiftet, men ha gärna ändå lite extra tålamod för mycket ska bli klart på kort tid.

Vill du ställa frågor så finns jag tillgänglig på e-postadress kommunikation(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaarkiv.org

Jag ser verkligen fram emot att få lansera den nya profilen och att vi tillsammans över tid stärker SWEAs fina varumärke.

Karin Högman
Kommunikationskommittén, sammankallande
SWEA International, Inc.

swea-symbol-blank-600px

swea-40ar-2019-600px

swea-vimpel-bred-1280px

Flera exempel:

swea-symbol-vardeord-SWE-600px
swea-symbol-promotion-600px
SWEA Stockholm logga 2019

symbol-swea-professional-600px
symbol-swea-care-600px
symbol-swea-art-600px
symbol-swea-bus-600px